
Kanal D’nin sunuculuğunu Nursel Ergin’in yaptığı, hafta sonları 12:15'te ekrana gelen ve her bölümde başka bir şehre konuk olunan yemek programı Mutfağım, Cumartesi günü Hatay'da!
Nursel Ergin, "Mutfağım" programı ekibi ile birlikte konuk olacağı evde, ev sahibi Aysel Hanım ile birlikte "Kibbi Lebni Tarifi","Sac Oruğu Tarifi", "Maklube Tarifi" ve "Peynirli İrmik Helvası Tarifi " yapıyorlar
LEBNİ (TUZLU YOĞURT ÇORBASI) (ETLİ) (HATAY)
Hatay Valiliği
Antakya Mutfağı - Süheyl Budak
MALZEMELER (4 Kişilik)
100 gr. Pirinç
500 gr. Su
100 gr. tuzlu yoğurt
YAPILIŞI
Tencereye su ile birlikte pirinç konularak suyun kaynaması beklenir. Kaynayan suya tuzlu yoğurt eklenir ve pirincin pişmesi kontrol edilerek ateşten alınır. Ilık servis edilir.
Nursel Ergin, "Mutfağım" programı ekibi ile birlikte konuk olacağı evde, ev sahibi Aysel Hanım ile birlikte "Kibbi Lebni Tarifi","Sac Oruğu Tarifi", "Maklube Tarifi" ve "Peynirli İrmik Helvası Tarifi " yapıyorlar
LEBNİ (TUZLU YOĞURT ÇORBASI) (ETLİ) (HATAY)
Hatay Valiliği
Antakya Mutfağı - Süheyl Budak
MALZEMELER (4 Kişilik)
100 gr. Pirinç
500 gr. Su
100 gr. tuzlu yoğurt
YAPILIŞI
Tencereye su ile birlikte pirinç konularak suyun kaynaması beklenir. Kaynayan suya tuzlu yoğurt eklenir ve pirincin pişmesi kontrol edilerek ateşten alınır. Ilık servis edilir.
Yazının kaynağı ve tarifleri için : http://www.kanald.com.tr/Mutfagim/#ixzz2qhTUye24
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder